Ügyvédi összefogás egy nemes cél javára

Morber Janka

A közösség ereje, a nemes ügyért való tenni akarás mindig eléri a célját. 

Ez történt tavaly, 2019. decemberében is, amikor immár negyedik alkalommal szervezett jótékonysági gyűjtést az ügyvédekből álló „Kollégák” névre hallgató közösségi médiában szerveződött csoport. 

A gyűjtést és annak eredményét nem kapta fel a média. Nem volt az ügy körül szenzáció, sem bulvárhír, „celeb-ügyvéd” sem posztolt róla, pedig egy olyan kezdeményezésről van szó, ahol tavaly év végén majdnem 6.000.000 forint gyűlt össze jótékony célra. A kezdeményezést megelőzően szavazással döntöttek a csoport tagjai arról, hogy milyen szervezetet/ket szeretnének támogatni. A szavazás eredményeként a gyűjtés során befolyt összeget (5.770.000 forintot) egyenlő arányban elosztva a Magyar Hospice Alapítvány és a Melletted a helyem! Egyesület kapta meg.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991-es megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás Magyarországon. Céljuk, hogy hozzájáruljanak a daganatos betegek egyénre szabott térítésmentes, humánus ápolásához, fájdalomcsillapításához, a méltóságuk utolsó pillanatig való megőrzéséhez és családjuk lelki támogatásához.

A másik támogatott szervezet a Melletted a helyem! Egyesület. Fő céljuk, hogy csökkentsék a koraszülések számát, és javítsák a koraszülöttek egészséges túlélési arányát, összefogják a koraszüléssel, koraszülöttséggel foglalkozó orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet, a döntéshozók, a civil szervezetek és a koraszülött gyermekek szüleit képviselő különböző szervezetek munkáját.

A gyűjtéssel a kapcsolat nem szakadt meg a támogatott szervezetekkel, mert a Magyar Hospice Alapítvány részére néhány „Kolléga” pro bono ügyvédi tevékenységet is felajánlott, hiszen ügyvéd és ügyvéd között is van különbség.

Adni, segítséget nyújtani mindig hálás dolog és „a legnagyobb sikereket akkor fogjuk elérni, amikor képessé válunk arra, hogy másokon segítsünk.”

Szöveg: Morber Janka

Ez is érdekelhet