PurpleTurtleBag

Morber Janka

Ahogy ígértük 2020-ban olyan személyeket is bemutatunk Nektek, akik a saját területükön minőséget képviselnek.

Ilyen Csekő Lilla, aki a PurpleTurtleBag (PTB) márka mögött álló táskatervező és kivitelező. Egyszemélyes vállalkozásában a tervezéstől az anyagok kiválasztásán át a varrásig mindent ő csinál, még a fotózást is. Kollekciójában megtalálhatóak a táskák, lunchbagek, zsákok, arclemosó korongok. Minden terméke egyedi, így biztos, hogy nem jön veled szembe az utcán egy ugyanolyan táska.

2017-től nála is elérhetőek Zero waste termékek. De mit is jelent ez a manapság annyira felkapott kifejezés? 

A zero waste kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy nulla hulladék. Egy olyan megközelítésről van szó a hulladékgazdálkodás területén, hogy a termékeket újrafelhasználhatóan gyártják. 

A zero waste kifejezés, a Zero Waste International Alliance (Zero Waste Nemzetközi Szövetsége) szerint a következő: „A zero waste egy olyan etikusságra, gazdaságosságra és hatékonyságra törekvő mozgalom, amely útmutatóként szolgál az emberek számára, hogy életmódjukat és bevett szokásaikat aszerint változtassák meg, hogy az a fenntartható, a természetben is lejátszódó folyamatokat utánozza. Ideális esetben a zero waste szerint minden termék eredeti funkciójára szánt idejének lejárta után egyéb használati célokra is alkalmazható.”

Minden apró lépés számít, kezdd a 2020-as évet azzal, hogy jobban odafigyelsz a környezetedre! 

Kedvcsinálónak itt van néhány PTB-s termék. Ha megtetszett a PTB márka és szívesen rendelnél valamit, akkor kövesd a PurpleTurtleBag és a Jogász Cafe Facebook és Instagram oldalakat, így a 2020. januárjában leadott rendelések esetén egy kis kedvezményben is részesülhetsz. 

Részletek a Jogászcafe Facebook és Instagram oldalán.

Képek: PTB
Szöveg: Morber Janka

Ez is érdekelhet