Pillanatnyi trend vagy örök divat?

Morber Janka

Pillanatnyi trend vagy örök divat?

A kerámia burkolat kiválasztása az építkezés olyan eleme, amelyet minden családtag fontosnak tart és senki sem maradhat ki belőle. Nem csoda, hiszen a burkolat meghatározza a helyiségek hangulatát, gazdagságát, mindemellett tükrözi személyiségünket. Kreativitásunk kiélésére lehetőséget adnak a legkülönbözőbb színek, méretek és minták.

Nézzük most a 2019-es trendek közül azokat a kerámia burkolatokat, amelyek időtállóak divat és minőség szempontjából is és pontosan ezért biztos, hogy nem okoznak csalódást. 

Márvány! Mi jut róla eszünkbe először? Luxus, klasszikus stílus, esetleg a túlzó minták? A következő márvány burkolatok gazdagságot sugároznak, mégis letisztultak, ízlésesek és nem kérdés, hogy csodálatosak.

Ki ne emlékezne kedvenc iskolájának padlóburkolatára? És ki gondolta volna, hogy ami régen ciki volt, most menő. Fantasztikus ötletek új köntösben, nagyméretű lapokkal trenddé varázsolni ezt az egyébként csodálatos anyagot. 

2018 óta töretlen a geometrikus formák népszerűsége. Első ránézésre vintage hangulatot árasztanak, bátran használhatjuk letisztult, minimál stílusú, vagy loft lakásban is. Fontos viszont előre átgondoltan megtervezni az ilyen burkolatok helyét, kiosztását és mennyiségét, hogy összhangban legyenek a tér elosztásával és a bútorok színeivel, így csodás színfoltot és hangulatot adnak majd egy jól megtervezett enteriőrben. 

A következő összeállítás a színes burkolatokat mutatja be, amelyek életre keltik a helyiségeket, mégis ízlésesek, letisztultak és kellemes hangulatot árasztanak. A színes burkolatok használatánál kiemelten fontos a berendezések színével való összhang kialakítása.

A metrócsempe fogalma mindenkinek ismerős, hiszen évek óta nagy népszerűségnek örvend. 2019-ben is trendnek számít, igaz egy kicsit finomabb, formatervezettebb verzióban. A másik változást a felrakás módja hozta, amelynek csak a képzelet szab(hat) határt.

Az utolsó összeállítás a szállodák világába repít minket. Tervezőként sokszor tapasztaltam, hogy a megbízók nagy része pontosan ezt a hangulatot keresi az otthonában is. Szállodai szoba hangulatú hálószobát, lounge kényelmét idéző nappali szobát, spa-ra hajazó fürdőszobát, valószínűleg azért, mert az ilyen környezet mindig a nyaralásra emlékeztet bennünket.

Safarcsik Adrienn vendégcikke

(Burkolatok: DADO Bt., Land Veronika)

Ez is érdekelhet