Interjú Dr. Zimány Lindával

Morber Janka

Jó tanuló fiatal lányból, hirtelen népszerű modellé vált, viszont a modellkedésre mindig hobbiként tekintett, a Károli Gáspár Református Egyetem Jogi Karának elvégzése után 1 évig külföldön élt. Ügyvédként személyiségi jogi perekkel szeretne foglalkozni, a jövőben pedig egy orvoskozmetológiai központ létrehozása lenne az álma. Ő Zimány Linda: jogász, műsorvezető, modell.

Miért a jogi egyetemet választottad?

Édesanyám ragaszkodott hozzá, hogy jelentkezzek egyetemre és a modellkedés tényleg csak hobbi maradjon. A családunkban több orvos is van, de a humán tantárgyak közelebb álltak hozzám, ezért két jogi egyetemet jelöltem meg anno a felvételi során. A Károli Gáspár Református Egyetem Jogi Karának első három évét még nappali tagozaton végeztem el, de egy idő után már nem tudtam összeegyeztetni az órákon való részvételt a modellkedéssel, ezért levelező tagozaton fejeztem be az egyetemet. 

Melyik ügyvédi irodában dolgozol jelenleg, milyen szakterülettel szeretnél foglalkozni?

Az egyetem elvégzése után Dr. Beleznay Zsolt médiajogásznál kezdtem dolgozni. Zsolt az akkori páromat képviselte egy ügyben, innen jött az ötlet, hogy személyiségi jogi perekkel szeretnék foglalkozni, nagyon érdekel ez a szakterület és sokszor előny, hogy sajnos első kézből tudom, hogyan működik a bulvár sajtó Magyarországon. A három év gyakorlati idő letelte után jelentkeztem jogi szakvizsgára, amelynek b) részét (büntetőjog, büntető eljárásjog, büntetés-végrehajtási jog és szabálysértési jog) sikerrel zártam. 

Nem olyan régen megfogalmazódott bennem egy ötlet, hogy az ismertséget, a jogi tudást, a műsorvezetést és a „tévézést” milyen formában lehetne összekapcsolni. Szívesen részt vennék egy olyan műsorban műsorvezetőként vagy akár már az „ötletelési” szakaszban is, ahol az emberek jogi problémáira próbálunk megoldást találni közérthető formában.

A modellkedés vagy az ügyvédjelöltség hangsúlyosabb jelenleg az életedben?

A közösségi médiában úgy tűnhet, hogy a modellkedés hangsúlyosabb az életemben, pedig 75-80%-ban az ügyvédi irodában dolgozom. A műsorvezetés az, ami állandó elfoglaltságot jelent számomra, modell munkát már csak időszakosan vállalok el. 

Ha komolyabb jogi pályát szeretnél, hosszú távon mennyire maradhat az életed része a „szépségipar”?

Most úgy gondolom, hogy 100%-osan nem tudnám kizárni az életemből a „szépségipart”, sőt az álmom egy orvoskozmetológiai központ létrehozása, amelyhez nem csak a nevemet szeretném adni, hanem az ügyvezetést, a megfelelő jogi háttér biztosítását is én látnám el. Elég sokat foglalkozom a „szépségipar” e területével, szeretek új módszereket kipróbálni, rengeteget lehetne tanulni az orosz és az amerikai szépségklinikák kezeléseiből, technikáiból, alapanyag használatából. 

Mi a tapasztalatod, mennyire vesznek komolyan az ügyfelek vagy akár a kollégák?

Szerencsére eddig nem volt semmilyen negatív tapasztalatom, az ügyfeleknek sokszor imponál, hogy egy ismert személy is eljár az ügyük képviseletekor. 

Egy kellemetlen esetet azért kiemelnék, ami egy bírósági tárgyaláshoz kötődik.  Egy becsületsértési ügyben a principálisom képviselt egy ismert kritikust. Ezen a tárgyaláson én még csak nézőként a hátsó padsorban foglaltam helyet, nem voltam meghatalmazott ügyvéd, és még ügyvéd sem, mégis a bulvár média arról írt, hogy Zimány Linda pert veszített, ami ebben a formában egyáltalán nem volt igaz. Sajnos az ilyen helyzeteket a mai napig nehezen kezelem, de mindenből tanul az ember.

Ha ma azt mondja valaki, hogy „Zimány Linda”, szerinted az emberek többségének mi jut eszébe először?

A nevemet inkább még a modellkedéssel, műsorvezetéssel kapcsolják össze az emberek. Megmondom őszintén, hogy ez nem bánt, hiszen előbb voltam modell, így ismertek meg nagyon sokan és később végeztem el a jogi egyetemet. Remélem, hogy eljön majd az az időszak, amikor a nevem hallatán az ügyvédi hivatásra asszociálnak először, de erre még néhány évet várnom kell.

Az interjút Morber Janka készítette
Képek: Zimány Linda

Ez is érdekelhet