Bemutatkozik Kovács Flóra

Morber Janka

Dr. Kovács Flóra, a „Jogában áll beszélni” tréningek megalkotója, a jogi egyetem elvégzése során szembesült azzal, hogy a képzés bár nagyon színvonalas, de túlnyomórészt elméletorientált. Kevés lehetőség van a beszéd, a kiállás, a meggyőzés vagy az érvelés gyakorolására.A jogi egyetemekről kikerülő fiataloknak az elhelyezkedést követően – legyen szó ügyvédi irodáról, multicégről vagy akár bankról –,ha nem segíti a pályán való elindulásukat egy kiváló mentor, akkor saját maguknak kell a soft skilleket elsajátítani, fejleszteni.

Bemutatkozik Kovács Flóra és a Jogában áll beszélni

A vállalkozásom létrehozásakor szakmai és személyes érvek is motiváltak. Ellentmondásosnak éreztem, hogy illetve érzem azt, hogy a pályakezdő jogi álláshirdetések szinte kivétel nélkül tartalmazzák az elvárásaik között a jó vagy kiváló kommunikációs-, illetve a magas szintű fogalmazási készséget. Abszolút egyetértek ezen készségek fontosságával, viszont elgondolkodtatott, hogy mi lehet az előfeltevés, amikor a munkáltatók a kiváló kommunikációs készséget az elvárások között szerepeltetik.

Tegyük fel, hogy gyakornokoknak vagy ügyvédjelölteknek kínálnak állást. A munkáltatók ez esetben azt feltételezhetik, hogy az álláskereső a gimnáziumi és egyetemi évei alatt az általuk elvárt színvonalúra fejlesztette kommunikációs készségét. Tette ezt az álláskereső akként, hogy a gimnáziumban és az egyetemen az oktatásban résztvevő diákok magas létszáma és a frontális oktatás miatt nem jut elegendő idő egy-egy diáknak a kibontakozásra, a kommunikáció gyakorlására.

Ha tapasztalt ügyvédjelölteket vagy ügyvédeket céloznak az álláshirdetések, a feltételezés kiindulhat abból, hogy az álláskereső a munkatapasztalatai révén már elsajátította a szükséges kommunikációs készségeket. Ez jobb esetben valóban így történt, rossz esetben viszont félő, hogy az álláskereső rossz kommunikációs mintákat, sémákat tett magáévá, amely nem szolgálta sem a korábbi munkahelyét, sem az ügyfeleket – s ami a legfontosabb, önmagát sem.Amikor elindítottam a vállalkozásomat, akkor a szakmai érv mindemögött tehát az volt, hogy a fentebb szemléltetett szakadékot áthidaljam s megadjam a lehetőséget, a gyakorlóterepet jogászoknak, s joghallgatóknak is, hogy fejleszthessék kommunikációs készségeiket.

“Írókat, orvosokat vagy festőket nehéz elképzelnünk munkaeszközeik nélkül. Én abban hiszek, hogy a sikeres jogászoknak is rendelkezniük kell egy eszközkészlettel. Vállalkozásomat azért hoztam létre, hogy fejlődni vágyó joghallgatóknak, valamint gyakorló jogászoknak segítsek abban, hogy ez a készlet teljes legyen.”

A Jogában áll beszélni jelenleg egyéni és csoportos formában is támogatja a fejlődésre vágyó jelentkezőit. A munkafolyamatomból fontosnak tartom kiemelni azt, hogy a közös munka elkezdése előtt minden esetben felajánlok egy ingyenes, online konzultációt. Ez az egyéni tréningnél különösen jelentős, ugyanis a jelentkező jelenlegi kihívásainak s fejlődési céljainak átbeszélése után egy személyre szabott tréninget állítok össze az egyéni tréningre jelentkezőnek.

A tréningek során fejleszthető a verbális és nonverbális kommunikáció, a kérdezéstechnika, az aktív figyelem, a vitatechnika, az érvelés, az ügyfél-kommunikáció, a problémamegoldó képesség, az interjújelenlét és az erőszakmentes konfliktuskezelés. 

A jogászok olyan szituációs helyzetekben próbálhatják ki magukat, amelyekkeltalán nap, mint nap találkoznak. Lehet, hogy ezeket a kommunikációs helyzeteket még kihívásként élik meg, de a tréning végére magabiztosabbá, tudatosabbá válhatnak. A fejlődés biztonságos térben, támogató személyem (csoportos tréning esetén támogató közösség) jelenlétében valósulhat meg.

Olyan gyakorlati tréningeket kínálok a Jogában áll beszélni tréningjeivel, amelyek jól egyensúlyoznak a professzionalitás és a jog emberközelibbé tétele között.

Bővebb információ a Jogában áll beszélni Facebook oldalán

Ez is érdekelhet